Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Facebook interzice reclamele cu mesaje antivaccinare, nu și postările neplătite

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 15 octombrie 2020, ora 15:36

Reprezentanții rețelei de socializare Facebook spun că vor interzice reclamele de pe platforma lor care descurajează vaccinarea populației. Totodată, aceștia primit că vor desfășura o campanie în platformă pentru a încuraja oamenii să își facă vaccinul gripal.

Potrivit unui articol publicat de abcnews.go.com, Facebook va interzice reclamele care descurajează vaccinările de pe platforma cu același nume.

reclama facebook politica antivaccinare

Compania a interzis deja reclamele referitoare la miturile și fake-news-urile referitoare la vaccinuri, cum ar fi ideea falsă cum că vaccinarea cauzează autism.

Cea mai recentă politică a acestei companii prelungește interzicerea acestui tip de mesaje, până la acele reclame care descurajează vaccinarea, indiferent de motiv.

Cum va filtra Facebook reclamele în acest sens

Totodată, sursa citată precizează că reprezentanții Facebook au declarat recent că reclamele care „sunt pentru sau împotriva legislației sau politicilor guvernamentale referitoare la vaccinuri” – inclusiv un vaccin pentru COVID-19, vor fi în continuare permise pe platformă.

Aceste reclame tot vor trebui să fie aprobate de companie ca reclame politice și includ un mesaj de tipul „plătită de” referitor la entitatea care finanțează acest gen de reclame.

Ce este permis

Potrivit jurnaliștilor, postările neplătite făcute de oameni sau grupuri care descurajează vaccinarea vor fi în continuare permise – noua politică a Facebook incluzând doar reclamele plătite. În plus, reprezentanții rețelei de socializare au spus că vor rula o campanie de informare cu scopul de a-i încuraja pe oameni să se vaccineze antigripal anul acesta.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: antivaxxeri antivaxxer antivaccinisti antivaccinare Facebook reclama mesaje antivaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.