Newsflash
Industria farmaceutică

AstraZeneca a reluat studiile pentru vaccinul Oxford

de Redacția Viața Medicală - sept. 13 2020
AstraZeneca a reluat studiile pentru vaccinul Oxford

Compania farmaceutică a anunțat reluarea studiilor clinice în Marea Britanie din data de 12 septembrie, după ce a primit permisiunea autorităților.

La 6 septembrie, AstraZeneca anunța întreruperea voluntară a vaccinării cu produsul său experimental anti COVID-19, pentru a permite revizuirea datelor de siguranță de către comitete independente și autorități de reglementare internaționale. Întrucât comitetul britanic de profil și-a încheiat investigațiile și a recomandat reluarea proceselor, acest lucru s-a întâmplat din 12 septembrie, anunță un comunicat postat pe site-ul companiei.

Compania farmaceutică și Universitatea din Oxford declară că nu pot oferi informații medicale suplimentare, dar precizează că toți anchetatorii și participanții la studiU vor fi informați cu date actuale și relevante, care vor fi consemnate în registrele clinicE globale, în conformitate cu standardele în vigoare.  

AstraZeneca se declară “dedicată siguranței participanților la studii și celor mai înalte standarde de conduită în studiile clinice”.

Vaccinul experimental AZD1222 a fost inventat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford și de compania Vaccitech. Acesta folosește ca vector viral o versiune atenuată a unui virus comun de răceală (adenovirus), care provoacă infecții la cimpanzei și care conține materialul  genetic al proteinei spike din compoziția virusului SARS-CoV-2. După vaccinare, se produce proteina spike de suprafață, stimulând sistemul imunitar să fie capabil să atace virusul SARS-CoV-2.


Notă autor:

foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe