Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Terapia a cumpărat peste 2 milioane de doze de hidroxiclorochină

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 16 aprilie 2020, ora 10:17

Producătorul de medicamente Terapia anunță livrarea a 200 de mii de doze de sulfat de hidroxiclorochină, începând de joi, 16 aprilie, în depozitele Unifarm SA, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să mai fie adusă o cantitate de 2 milioane de doze.

Potrivit unui comunicat de presă, cele 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg reprezintă cantitatea necesară pentru circa 100 mii de pacienți conform recomandărilor protocolului terapeutic din 23 martie 2020 al Ministerului Sănătăţii.

medicamente donatie

„Ne-am mobilizat foarte repede, în contextul în care acest medicament este extrem de greu de procurat, pentru că există o cerere imensă la nivel mondial datorită unor studii încurajatoare privind eficienţa lui în tratamentul COVID-19”, a declarat dr. Dragoş Damian, director general Terapia.

Conform sursei citate, la aducerea acestui transport de la SUN Alkaloida Ungaria au lucrat împreună cu specialiștii din Guvernul României, Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi CN Unifarm.

Terapia a făcut până în prezent donații și sponsorizări în valoare de peste 500 mii euro către spitalele și instituțiile care se află în prima linie a luptei împotriva Coronavirusului, bani care sunt utilizați la procurarea echipamentelor necesare personalului medical.

„Parteneriatul nostru cu sistemul sanitar nu se oprește însă aici. Ne pregătim ca până la mijlocul lunii august să aducem în ţară 1000 kg de materie primă de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) care să fie utilizată ca rezervă pentru fabricarea medicamentului, dacă situația o va cere. De asemenea, fabricăm şi punem pe piață lunar circa 500 mii de cutii de Paracetamol în 3 forme de prezentare și stăm la dispoziția autorităților pentru a fabrica sau importa și alte preparate necesare în lupta împotriva pandemiei”, a adăugat reprezentantul Terapia.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: sulfat de hidroxiclorochină Terapia medicament tratament covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC