Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Australia redeschide graniţele pentru turiști

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 11 februarie 2022

Prim-ministrul Scott Morrison a anunţat redeschiderea graniţelor, începând cu 21 februarie, pentru turiștii vaccinaţi.

australia

După doi ani de la decizia de a închide graniţele ţării, prim-ministrul australian anunţă ridicarea restricţiilor. Australia a fost una dintre ţările care au impus restricţii dure împotriva COVID-19, autorităţile aplicând strategia „long-standing zero-COVID policy” și închizând graniţele pentru vizitatori din martie 2020. În rândul populaţiei, părerile privind restricţiile au fost împărţite. Din noiembrie anul trecut, măsurile au fost relaxate treptat, iar cetăţenii australieni, studenţii internaţionali și anumiţi imigranţi au putut intra în ţară.

        Australia a înregistrat 2,4 milioane de cazuri de COVID-19 din noiembrie 2021. Numărul de infectări a scăzut în ultima săptămână, aproximativ 23.000 de cazuri fiind înregistrate luni, comparativ cu 150.000 de cazuri înregistrate zilnic în urmă cu o lună. Numărul deceselor se ridică la 4.248 de la începutul pandemiei.

        În Europa, Germania a raportat luni 96.267 de noi cazuri și 49 de decese COVID-19. Până în acest moment, în Germania au fost înregistrate în total 11.117.857 de cazuri de infectare și 118.766 de decese, conform Institutului Koch. Autorităţile germane se opun relaxării restricţiilor, considerând că pandemia nu a luat sfârșit.

        Autorităţile din Japonia își propun intensificarea administrării dozelor booster și ţintesc 1 milion de doze zilnice până la finalul lunii curente. Peste 100.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Japonia sâmbătă.

        Jocurile Olimpice de iarnă care se desfășoară în prezent la Beijing nu au fost lipsite de evenimente în acest sens, 24 de cazuri de
COVID-19 fiind înregistrate în rândul staff-ului. În plus, autorităţile chineze au anunţat instituirea carantinei în orașul Baise, cu aproape 3,5 milioane de locuitori, unde au fost identificate peste 70 de cazuri de infectare. China rămâne singura mare putere mondială care menţine strategia zero-COVID.

 

 

https://www.dw.com/en/covid-digest-australia-to-reopen-borders-to-tourists/a-60682539

Etichete: calatorie restrictii australia masuri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.