Newsflash
ACTUALITATE Știri

„Solidaritatea Sanitară”: Măsurile fiscal-bugetare anunțate de Guvern determină reluarea acțiunilor sindicale

de Magdalena Tănăsescu - sept. 11 2023
„Solidaritatea Sanitară”: Măsurile fiscal-bugetare anunțate de Guvern determină reluarea acțiunilor sindicale

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că indemnizația de hrană va fi acordată doar angajaților care au venituri de natură salarială sub 8.000 lei net/lună inclusiv, dar și de suspendarea acordării voucherelor de vacanță pentru anul 2024.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România susțin că noile măsuri fiscal-bugetare anunțate de guvern au impact inclusiv asupra lucrătorilor din Sănătate, din acest motiv fiind necesară o nouă implicare a angajaților în acțiunile sindicale.

„Guvernul pregătește o serie de surprize neplăcute. Prima dintre acestea se referă la acordarea indemnizației de hrană doar angajaților care au venituri de natură salarială sub 8.000 lei net/lună inclusiv. Ideea exceptării este eronată, trebuind eliminată. De asemenea, acordarea voucherelor de vacanță este suspendată pentru anul 2024 și plafonată pentru restul perioadei. Nu în ultimul rând, se prevede regionalizarea DSP-urilor până la data de 1 ianuarie 2024, lucru care va avea ca efect o reducere cu cel puțin 15% a numărului de personal proporțional atât pentru funcțiile de conducere, cât și de execuție”, se menționează în postare.

Conducerea Federației „Solidaritatea Sanitară” precizează că reacția rapidă a organizației sindicale vizavi de noile măsuri fiscal-bugetare s-a concentrat pe argumentarea împotriva acestor măsuri în cadrul unor documente oficiale, solicitând discutarea lor pentru a modifica prevederile proiectului de OUG. 

„În funcție de dorința de participare a angajaților din Sănătate, acțiunile pot merge până la capăt”, avertizează sindicaliștii. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe