Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Directorul OMS: există opt candidați „de top” pentru vaccinul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 18 mai 2020, ora 10:41

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că există până la șapte sau opt candidați vaccinali pentru COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) a dezvăluit acum câteva zile că există aproape șapte sau opt candidați „de top” pentru vaccinul pentru COVID-19. Organizația spune că sunt necesare în acest moment mai multe fonduri pentru a ajuta la accelerarea procesului de dezvoltare a acestor vaccinuri, care vor ajuta la depășirea pandemiei.

coronavirus-vaccin-oms

Tot recent, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că va dura cel puțin 12 până la 18 luni pentru a se dezvolta un vaccin pentru COVID019. Chiar și așa, reprezentantul OMS a declarat într-un briefing recent că un efort accelerat se derulează acum pentru cercetarea în domeniul COVID-19, în ceea ce privește tratamentul și testarea, iar aceste eforturi sunt ajutate de 7,4 miliarde de euro (8 miliarde de dolari) promise de liderii, organizațiile și băncile din 40 de țări, scrie www.timesnownews.com.

Chiar și așa, Tedros Adhanom Ghebreyesus nu a dezvăluit candidații de top pentru vaccinul împotriva COVID-19, dar a spus că un consorțiu alcătuit din peste 400 de oameni de știință este implicat în dezvoltarea vaccinului pentru COVID-19 și în metode de diagnosticare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

În același timp, amintind că este nevoie de mai multe fonduri pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor, șeful OMS a spus că 8 miliarde de dolari sunt suficiente pentru a produce un vaccin adecvat, precum și pentru ca oamenii de știință să se asigure că vaccinul ajunge la toată lumea și că nicio persoană nu va fi lăsată nevaccinată, potrivit Associated Press.

„Acum avem candidați vaccinali buni. Cei de top sunt în jur de șapte sau opt. Dar avem mai mult de o sută de candidați. Ne concentrăm atenția pe puținii candidați vaccinali pe care îi avem, care pot să scoată la iveală cel mai probabil rezultate mai bune și accelerăm dezvoltarea acelor candidați vaccinali cu un potențial mai mare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sursa foto: pixabay.com, www.facebook.com/DrTedros.Official/

Etichete: vaccin covid-19 vaccinuri coronavirus director OMS OMS

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC