Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Microgravitația are potențialul de a distruge celulele canceroase

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 11 decembrie 2019, ora 13:05

Experimentele făcute recent de oamenii de știință au arătat că microgravitația pare să neutralizeze majoritatea celulelor canceroase.

În ciuda riscurilor pentru sănătate pe care le prezintă călătoriile în spațiu, există și un număr mare de potențiale beneficii medicale atribuite microgravitației, scrie sciencealert.com. Încă din 2014, Joshua Chou, expert în inginerie biomecanică de la University of Technology Sydney a investigat modul în care microgravitația afectează celulele din corpul uman.

celule canceroase microgravitatie

Rezultate încurajatoare

Deja Joshua Chou și echipa sa au testat efectele microgravitației asupra celulelor canceroase, în laborator, în cadrul unui studiu. După cum a afirmat el, rezultatele au fost încurajatoare: „Munca noastră a arătat că atunci când sunt amplasate într-un mediu cu microgravitație, 80 până la 90% dintre celulele implicate în patru tipuri diferite de cancer pe care le-am testat – ovarian, mamar, pulmonar și nazal – au fost scoase din acțiune”. Ce înseamnă asta? Celulele, spune expertul, fie au murit, fie au început să plutească pentru că nu se mai puteau menține unite. Aceste patru tipuri de cancer sunt unele dintre cele mai severe forme de boală.

Mai impresionant este faptul că aceste rezultate au fost obținute prin simpla modificare a forțelor gravitaționale, de exemplu, fără ajutorul medicamentelor. Când au fost supuse unor condiții în microgravitație, celulele canceroase nu au mai putut să se simtă una pe cealaltă și, prin urmare, le-a fost dificil să se mențină unite în tumoră.

Sursa foto: Pixabay.com

Etichete: preventie cancer cancer de san microgravitatie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.