Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Israel: medicii chirurgi au reatașat capul unui copil de gât, după un accident

de Florentina Ionescu - iul. 27 2023
Israel: medicii chirurgi au reatașat capul unui copil de gât, după un accident

Decapitarea internă este, de regulă, fatală, însă medicii specialiști în astfel de traumatisme de la un spital din Ierusalim au reușit să salveze viața unui băiat.

Presa străină relatează cazul unui băiat în vârstă de 12 ani. Capul băiețelului a fost practic tăiat (intern) de pe gâtul său, după ce băiatul a fost lovit de o mașină, în timp ce se afla pe bicicletă, luna trecută, scrie www.israel21c.org

Un traumatism de acest tip este aproape întotdeauna fatal. Din fericire, băiatul, pe nume Suleiman Hassan, a fost externat din spitalul Hadassah Ein Kerem Medical Center din Ierusalim, la începutul lunii iulie. Viața sa a fost salvată în urma unei intervenții chirurgicale extrem de complicate, urmată de o perioadă petrecută de pacient la terapie intensivă. 

Potrivit sursei menționate, care citează doi medici chirurgi ortopezi, cel mai grav dintre traumatismele suferite de băiețel în urma accidentului a fost o fractură apărută în zona care face legătura internă între gâtul și capul micului pacient, împreună cu rupturile tuturor ligamentelor care susțineau această zonă. Din cauza rănilor extrem de grave, capul băiatului fusese aproape complet detașat de la baza gâtului său, a explicat dr. Ohad Einav. 

Copilul a fost transportat apoi la centrul medical. Iar doctorii estimaseră la acel moment că șansele lui de supraviețuire erau de 50-50. 

Într-o procedură chirurgicală ce a durat mai multe ore, doctorii Ohad Einav și Ziv Asa au reparat zona afectată, reușind să fixeze capul. Copilul nu a suferit niciun fel de deficite de natură neurologică, nici disfuncții motorii sau senzoriale. 

Mai multe detalii despre acest caz puteți citi aici


Notă autor:

Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/spital-chirurgie-focalizare-selectiva-opera-ie-6291071/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe