Newsflash
Cultură

Medicina în epoca inteligenţei artificiale

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - oct. 6 2023
Medicina în epoca inteligenţei artificiale

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, organizat pentru a noua oară la kilometrul zero al Clujului – Piaţa Unirii –, a abordat problemele acute ale contemporaneităţii.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, organizat pentru a noua oară la kilometrul zero al Clujului – Piaţa Unirii –, a abordat problemele acute ale contemporaneităţii, așa cum se reflectă ele în cărţile preponderent românești, dar și din străinătate. Mottoul acestei ediţii, organizată între 28 septembrie și 1 octombrie (în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca), a fost AI și Cartea, spre a reflecta mai bine orientarea sa către știinţă și informatică.

Editura Medicală Universitară „Iuliu Haţieganu” a Universităţii clujene de Medicină și Farmacie a fost prezentă la eveniment cu un stand unde au fost expuse cele mai recente apariţii – mai ales manuale. A fost însă organizată  și o masă rotundă cu numele „Conferinţa Editurii Medicale Universitare «Iuliu Haţieganu»: Provocarea medicinei în epoca tehnologiei de vârf”. Prezenţa editurii acolo s-a datorat invitaţiei lansate de Lucia Roșu, coorganizatoarea festivalului alături de Gabriel Botea.

Personal, am făcut o scurtă introducere în tematica mesei rotunde și am moderat întreaga manifestare. Printre subiectele dezbătute s-au regăsit: Rolul imagisticii medicale în diagnostic (prof. dr. Radu Badea); Explorări funcţionale gastrointestinale de înaltă rezoluţie (conf. dr. Teodora Surdea-Blaga); Inteligenţa artificială în medicină – perspective în investigaţii (șef lucrări dr. Ștefan Popa).

De remarcat că la acest moment al editurii UMF clujene a participat și un public numeros din afara domeniului medical, precum și renumitul poet Ion Mureșan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe