Newsflash
ACTUALITATE Știri

Mesajul rectorului UMF Cluj, după decesul decanului Nicolae Miu: „Un model și o sursă de inspirație pentru orice medic”

de Florentina Ionescu - ian. 8 2024
Mesajul rectorului UMF Cluj, după decesul decanului Nicolae Miu: „Un model și o sursă de inspirație pentru orice medic”

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a transmis un mesaj emoționant după trecerea în neființă a prof. dr. Nicolae Miu.

Alături de decanul Nicolae Miu 


Zilele trecute, rectorul UMF Cluj, Anca Dana Buzoianu, a scris pe o rețea socială un lung mesaj dedicat decanului Nicolae Miu, despre care a afirmat că a fost mentorul său, călăuzind-o în parcurgerea tuturor etapelor profesionale. Decanul Nicolae Miu s-a ocupat de pacienți cu dedicare și căldură. Iar pentru studenții și medicii rezidenți a fost un adevărat model. 

Reamintim că profesorul doctor Nicolae Miu (specialist în pediatrie, gastroenterologie şi hepatologie şi diabet și boli de nutriţie) a condus Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a ridicat o clădire nouă la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca şi a înfiinţat Clinica de Nefrologie, Dializă şi Toxicologie Pediatrică, împreună cu dr. Aurel Bizo. 

„Rămas bun, domnule Decan Nicolae Miu! Ați fost mentorul meu, călăuzindu-mă și încurajându-mă în parcurgerea tuturor etapelor profesionale – de la specializare și primariat până la doctorat. Cu dăruirea dumneavoastră remarcabilă, ați avut un rol esențial în formarea mea profesională, ghidându-mă în fiecare examen și contribuind la dezvoltarea competențelor mele medicale și academice. Privesc cu recunoștință la tot ceea ce am învățat de la dumneavoastră, ca medic pediatru și decan. Dedicarea și căldura cu care v-ați ocupat de micii pacienți, precum și de studenți și medicii rezidenți, reprezintă un model și o sursă de inspirație pentru orice medic și cadru didactic. Cu admirabilă expertiză, ați iluminat calea noastră în domeniul medicinei, fiind ghidul și susținerea noastră în călătoria profesională”, a scris prof. dr. Anca Dana Buzoianu pe pagina sa de Facebook

Citiți și: S-a stins din viață profesorul Nicolae Miu 

Aceasta a subliniat că școala medicală clujeană îi datorează foarte multe lui Nicolae Miu, la fel și miile de pacienți pe care acesta i-a vindecat, cum au fost și copiii prof. dr. Anca Dana Buzoianu: 

„Din clipa nașterii lor, ați avut grijă de ei, oferindu-le îngrijirea necesară chiar și în toiul nopții, dovedindu-vă devotamentul și iubirea față de copii și de nobila profesiune de medic. Vă mărturisesc că v-am iubit foarte mult, iar amprenta pe care ați lăsat-o în viața mea și a familiei mele este inestimabilă. Suntem profund recunoscători pentru toată susținerea, îndrumarea și afecțiunea pe care ni le-ați oferit.” 

Redefinirea standardelor în pediatrie 

Despre prof. dr. Nicolae Miu aceasta a mai adăugat că „Prin devotamentul dumneavoastră exemplar, ați redefinit standardele în domeniul pediatriei, lăsând o amprentă de excelență în comunitate. (...) și nu există suficiente cuvinte pentru a exprima respectul și prețuirea pe care vi le purtăm”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe