Newsflash
ACTUALITATE Știri

Metode digitale inovative în practica stomatologică, la UMF „Carol Davila”

de Magdalena Tănăsescu - dec. 12 2023
Metode digitale inovative în practica stomatologică, la UMF „Carol Davila”

Proiectul intitulat „Inno-Dent - The future of dentistry through entrepreneurship and technology” a fost lansat de Disciplina Organizare, Legislație Profesională și Managementul Cabinetului Dentar din cadrul UMF „Carol Davila”.

Potrivit unei postări pe Facebook, proiectul a debutat cu modulul de inițiere în stomatologie digitală, la care au participat 30 de studenți ai Facultății de Stomatologie din cadrul UMFCD.

„Cursanții au avut ocazia să scaneze modele montate în simulatoare cu ajutorul scanerelor intraorale și să realizeze designul unei restaurări provizorii. Totodată, studenții au fost încurajați să exploreze dimensiunea inovatoare a tehnologiei haptice și realitate virtuală, care le-a permis o înțelegere mai rapidă a conceptelor teoretice și aplicarea practică a acestora într-un mediu virtual”, se menționeză în postare.

Workshop-ul a fost desfășurat în cadrul Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie (LTDS), din Centrul Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie.

Proiectul InnoDent este derulat în cadrul programului Universitatea Antreprenorială, finanțat de către Romanian-American Foundation.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe