Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea inhalatoarelor în astm

de Florentina Ionescu - iun. 23 2023
Monitorizarea inhalatoarelor în astm

Cercetătorii irlandezi au dezvoltat un dispozitiv digital care asigură o evaluare obiectivă a modului în care o persoană își folosește inhalatorul pentru astm.

Numeroase persoane cu astm nu își folosesc corect sau suficient de frecvent inhalatorul. Un studiu condus de cercetătorii de la University of Medicine and Health Sciences din cadrul RCSI, din Irlanda, și-a îndreptat atenţia către un dispozitiv tehnologic numit INCA (Inhaler Compliance Assessment). 

Atașat de capătul de sus al inhalatorului pentru astm, acesta măsoară semnalele acustice produse de inhalator în timpul folosirii. Astfel, se obţine o evaluare obiectivă a modului în care dispozitivul este utilizat.
 

Studiul, publicat în Lancet Respiratory Medicine, a scos la iveală faptul că pacienţii care au folosit acest dispozitiv digital au avut o probabilitate mai mică de a crește dozele de medicaţie pentru astm.
 

Cu ajutorul său, doctorii pot afla dacă pacienţii lor au un astm greu de controlat ori dacă problema lor ţine de folosirea incorectă a inhalatorului sau de lipsa de aderenţă la tratament. În acest fel, medicii au mai multă încredere în decizia de a trece la o altă fază terapeutică cu pacienţii selectaţi.
 


Notă autor:

Sursă articol: https://www.medicalnewstoday.com/articles/asthma-this-new-digital-device-will-remind-you-to-take-your-medication

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe