Newsflash
ACTUALITATE Știri

O soluție curajoasă, propusă de prof. dr. Horațiu Moldovan, a salvat viața unui pacient

de Florentina Ionescu - iul. 21 2023
O soluție curajoasă, propusă de prof. dr. Horațiu Moldovan, a salvat viața unui pacient

Secția Clinică Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) vine cu noutăți despre salvarea vieții unui pacient.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 59 de ani, tricoronarian cu performanță cardiacă sever scăzută, cu FEVS 25% și cu anevrism de aortă abdominală fisurat în pleură. 

Reprezentanții Spitalului Floreasca au scris recent pe o rețea socială despre o soluție curajoasă propusă de prof. d. Horațiu Moldovan: (tratamentul endovascular al anevrismului de aortă toracică) TEVAR și angioplastie coronariană dacă sigilarea e perfectă, adică s-a efectuat o singură procedură cu o singură echipă de medici. 

Din echipa medicală care s-a ocupat de acest pacient au făcut parte și dr. R. Niculescu, dr. E. Nechifor, dr. A. Badea, dr. V. Bataila, dr. M. Chiloflischi, dr. T. Melnic. 

Rezultatul: pacientul a fost dus în salon la 24 de ore postprocedural. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/ccvscub/posts/pfbid02R3ukmGnWEYCYsg9DfNhGtikF5QPMEBXhCvQKuMjJGoUtz2VQA6ZFfRJPxDXNB7Dcl

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe