Newsflash
ACTUALITATE Știri

Recomandările medicilor de la Spitalul Floreasca, pentru Sărbători în tihnă

de Florentina Ionescu - dec. 14 2023
Recomandările medicilor de la Spitalul Floreasca, pentru Sărbători în tihnă

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Floreasca”, medicul Bogdan Opriţa, a transmis câteva recomandări înainte de sărbătorile de iarnă.

Dr. Bogdan Oprița, medic șef al Departamentului UPU SMURD, a transmis tuturor câteva recomandări pentru perioada de iarnă și a sărbătorilor de Crăciun. Experiența anilor trecuți a arătat că în preajma sărbătorilor au loc numeroase accidente rutiere. 

„Ne așteptăm ca, de sărbători, să vină la UPU SMURD persoane care fac abuzuri alimentare, persoane care petrec mai mult în cluburi și consumă alcool și substanțe interzise. Experiența anilor trecuți ne-a arătat că, în preajma sărbătorilor, datorită mișcărilor mari pe care populația le face, există numeroase accidente rutiere”, a declarat doctorul Bogdan Oprița într-o informare transmisă redacției. 

El a mai atras atenția și asupra faptului că în această perioadă a anului există riscul de decompensare a bolilor respiratorii și cardiace: „Zilele acestea, în urgență, ne confruntăm cu patologie medicală și cu decompensările afecțiunilor respiratorii și cardiace. Acestea se întâmplă, în principal, datorită condițiilor de mediu, a temperaturilor scăzute și a neglijării schemelor terapeutice”. 

Pe lângă astfel de decompensări, la unitatea de primiri urgențe sosesc în perioada sărbătorilor și pacienți cu arsuri. 

„O caracteristică a acestui final este faptul că, săptămânal, la UPU SMURD, sosește câte un pacient ars, de multe ori cu arsuri grave. Se întâmplă acest lucru ca urmare a unor incendii în locuințe sau a exploziilor unor butelii”, a adăugat dr. Bogdan Oprița. 

Sfatul medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență București (numit și Spitalul „Floreasca”) este, în primul rând, cumpătarea, a transmis medicul citat:

„Să avem grijă ce mâncam și ce bem de sărbători, să evităm deplasările în zone periculoase și să ne informăm despre condițiile meteo și despre starea drumurilor atunci când facem deplasări pe distanțe mai mari. De asemenea, să nu ne urcăm la volan obosiți sau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise prin lege. Nu în ultimul rând, să ne luăm toate măsurile de precauție în locuințe, pentru ca toate instalațiile noastre să funcționeze corect.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe