Newsflash
ACTUALITATE Știri

Pacienţii cu HVB+D așteaptă de un an un nou tratament

de Magdalena Tănăsescu - iul. 28 2023
Pacienţii cu HVB+D așteaptă de un an un nou tratament

APAH-RO face apel la o finanţare corespunzătoare pentru asigurarea accesului la inovaţie și investigaţii, în condiţiile în care bolnavii cu hepatită cronică virală B plus Delta așteaptă de aproape un an o nouă opţiune terapeutică.

Această opțiune terapeutică le poate salva viaţa. 

Data de 28 iulie marchează, în întreaga lume, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor. Mesajul din acest an al campaniei este „Nu așteptăm schimbarea – ne luptăm pentru a schimba lucrurile!”. 

„În ultimii ani a crescut accesul la terapii inovatoare în hepatita C, s-au modificat protocoalele terapeutice în concordanţă cu ghidurile europene. De asemenea, au fost aduse îmbunătăţiri în legislaţia CNAS, astfel încât a crescut numărul de investigaţii în sistem de spitalizare de zi pentru pacienţii cu hepatite virale”, au comunicat reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în cadrul unei conferinţe de presă organizate recent.

La rândul său, doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, consideră că hepatitele virale pot fi prevenite prin intermediul unei testări cât mai eficiente: 

„În 2023 ar trebui să vedem hepatitele virale ca pe o problemă de sănătate publică, o problemă reală pentru noi toţi, dar care are o rezolvare, și, fără discuţie, testarea și tratamentul sunt modalităţile prin care poţi să rezolvi aceste hepatite”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe