Newsflash
ACTUALITATE Știri

Praga a găzduit conferința europeană pentru știința animalelor de laborator

de Florentina Ionescu - iul. 3 2023
Praga a găzduit conferința europeană pentru știința animalelor de laborator

Dr. Diana-Larisa Ancuța, din cadrul Unității de Testare Preclinică a Departamentului de cercetare-dezvoltare a Institutului „Cantacuzino”, a participat la Conferința europeană pentru știința animalelor de laborator.

Capitala Cehiei, Praga, a găzduit, în perioada 29 mai-2 iunie a.c., Conferința pentru știința animalelor de laborator din țările central și est europene, se arată pe pagina oficială de Facebook a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

Medicul veterinar și asistentul de cercetare științifică dr. Diana-Larisa Ancuța a participat la această întrunire europeană, unde au fost abordate subiecte de actualitate privind animalele de laborator, pornind de la elemente legate de bunăstarea acestora atunci când sunt implicate în studii, la factori externi ce pot influența rezultatele unui studiu și, până, la impactul emoțional asupra cercetătorilor, medicilor veterinari sau personalului auxiliar atunci când lucrează cu animale de laborator, precizează reprezentanții Institutului „Cantacuzino”. 

Discuțiile au fost legate de creșterea bunăstării animalelor, atât în ceea ce privește condițiile de viață, cât și de management al echipei de lucru și cum anume influențează echipa bunăstarea animalelor, de armonizarea educației, formării și instruirii pentru îngrijitorii și tehnicienii care lucrează cu animale de laborator. 

De asemenea, în cadrul conferinței, au fost organizate workshopuri privind avansarea științei animalelor de laborator, noua legislație în domeniu, precum și echipamentele, tehnicile și metodele de ultimă generație ce ar putea dezvolta cercetarea medicală folosind animale de laborator. 

„Participarea la Conferința în știința animalelor de laborator din țările central și est Europene a constituit un schimb de experiență eficient în domeniul științei animalelor de laborator cu specialiști din 31 de țări participante”, arată sursa menționată. 

Reamintim că Institutul „Cantacuzino”, prin stațiunea Băneasa construită în 1923, după modelul similar al Staţiunii Remoulin a Institutului Pasteur din Paris, este cel mai mare producător național de animale de laborator libere de organisme patogene specifice – SPF (Specific-pathogen-free).

Imagini de la conferință: 

 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057424759295 (Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe