Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prima Conferinţă a Colegiului Dieteticienilor din România va avea loc pe 8 și 9 decembrie

de Magdalena Tănăsescu - dec. 7 2023
Prima Conferinţă a Colegiului Dieteticienilor din România va avea loc pe 8 și 9 decembrie

Evenimentul va reuni peste 300 de dieteticieni, medici, psihologi şi kinetoterapeuţi din ţară şi din străinătate.

Potrivit unei postări pe Facebook, conferința este organizată de Colegiul Teritorial al Dieteticienilor din Judeţul Iaşi şi Colegiul Dieteticienilor din România. Locul de desfăşurare este Palas Congress Hall din Iași. 

Vineri, pe 8 decembrie, va avea loc sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „Aplicaţiile intervenţiilor nutriţionale în managementul afecţiunilor cardiometabolice”, iar sâmbătă, 9 decembrie, se va desfăşura cursul postconferinţă cu tema „Elemente de psihologie cu aplicabilitate în practica nutriţională”.

„In practica noastră ca dieteticieni ne dorim sa oferim pacienților cele mai eficiente recomandări, în special pacienților cu afecțiuni cronice, cum sunt sunt bolile cardiovasculare, diabetul sau obezitatea. Bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial. Se estimează că acestea iau vieţile a 17,9 milioane de persoane în fiecare an, ceea ce înseamnă că 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare oră din cauza bolilor de inimă. În ţara noastră, jumătate dintre decese au drept cauză bolile cardiovasculare, iar în anul 2021 o persoană din patru se afla în evidenţa medicilor de familie cu o boală cardiovasculară”, a declarat Adina Rusu, preşedinte al Conferinţei Colegiului Dieteticienilor din România şi preşedinte al Colegiul Teritorial al Dieteticienilor din judeţul Iaşi.

Aceasta a precizat că, în România, 1 din 12 adulţi are diabet, iar numărul adulţilor care trăiesc cu această afecţiune aproape s-a dublat în ultimul deceniu. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe