Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Statele membre OMS Europa fac eforturi conjugate pentru o strategie comună în domeniul resurselor umane

de Magdalena Tănăsescu - oct. 24 2023
Rafila: Statele membre OMS Europa fac eforturi conjugate pentru o strategie comună în domeniul resurselor umane

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a punctat, marți, eforturile comune făcute de statele membre OMS Europa privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane.

Intervenția oficialului român a avut loc în cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății - filiala Europa.

„În timpul sesiunii plenare din 24 octombrie, intervenția ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a punctat eforturile comune ale statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate, începută prin Declarația de la București din luna martie. Aceasta va fi adoptată sub formă de rezoluție la această reuniune, după un proces intens de consultări coordonat de România”, se menționează într-un comunicat remis redacției. 

În cadrul reuniunii Comitetului Regional al OMS Europa, secretarul de stat Adriana Pistol a fost aleasă vicepreședinte al adunării.

De asemenea, a fost salutată de către statele membre ale Rețelei Sud-Est Europene de Sănătate înființarea la București a Centrului Regional de Dezvoltare pentru Asistenți și Moașe, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe