Newsflash
Știri

SCJU Bihor: Romanian CTO Workshop, la bilanț

de L. Budin - dec. 20 2023
SCJU Bihor: Romanian CTO Workshop, la bilanț

La finalul lunii noiembrie a avut loc Romanian CTO Workshop (RoCTO), congres cu participare națională și internațională în sfera cardiologiei intervenționale și al cateterismului cardiac.

Evenimentul a fost organizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, Colegiul Medicilor Bihor și Asociația Medicală de Învățământ în Cardiologie Intervențională, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale.

Congresul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, iar programul a cuprins:

  • Opt cazuri live transmise din laboratorul de cateterism cardiac al spitalului și realizate de echipe de doi operatori români și un supraveghetor internațional; 
  • Șase cazuri live transmise de la laboratoarele de cateterism consacrate din Europa (Annecy, Grenoble, Basel, Milano, Cluj-Napoca); 
  • discuții cu participanții cu privire la tehnicile medicale folosite; 
  • prezentări de caz, cu accent pe deprinderea abilităților specifice; 
  • discuții despre cazurile medicale cu grad ridicat de complexitate; 
  • workshopuri practice, centrate pe ultrasonografia intravasculară (IVUS), spirale, microcatetere și ghiduri de angioplastie.

Evenimentul a reunit 100 de specialiști cu participare fizică și 21 participanți în format online, din România, Republica Moldova, Ungaria, Croația, Slovenia, Austria, Italia, Franța, Belgia, Suedia, Polonia, Finlanda, Elveția. 

Comitetul de organizare a fost compus atât din specialiști din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor: dr. Virgil Popa, dr. Mihnea Traian Nichita-Brendea, dr. Andras Mester, cât și din experți ai centrelor de excelență din București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor dispune de o echipă medicală pregătită și cu experiență în sfera cateterismului cardiac și al cardiologiei intervenționale și de aparatură medicală de ultimă generație pentru realizarea procedurilor coronariene, având printre cele mai mari volume de lucru pe acest profil de intervenții”, se mai subliniază în postare. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Spital Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe