Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Județean Bihor: se modernizează compartimentul de terapie intensivă neonatală

de Florentina Ionescu - aug. 18 2023
Spitalul Județean Bihor: se modernizează compartimentul de terapie intensivă neonatală

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor își va moderniza și extinde compartimentul de terapie intensivă neonatală.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor au anunțat astăzi că proiectul „Extinderea și modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea și dotarea unui centru regional de formare pentru pacienții critici nou-născuți în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor” a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR. 

Acest proiect își propune să îmbunătățească creșterea calității și extinderea serviciilor medicale pentru tratarea nou-născuților aflați în stare critică, se arată pe o rețea socială. Modernizarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Maternității Oradea (Staționar III) va crește siguranța actului medical, contribuind astfel la scăderea morbidității și mortalității acestor mici pacienți vulnerabili. Totodată, aparatele, echipamentele moderne vor permite salvarea mai multor nou-născuți, reducerea complicațiilor și șanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung. 

Cine este inițiatorul proiectului 

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, dr. Radu Galiș, medic primar neonatologie și șef al Secției Clinice Neonatologie, este cel care a inițiat acest demers și care va coordona implementarea proiectului în cadrul Maternității. Proiectul are toată susținerea Managerului spitalului, dr. Gheorghe Carp, care a încurajat și sprijinit toate demersurile efectuate în vederea dotării și îmbunătățirii secțiilor spitalului. 

Proiectul a fost depus spre finanțare de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. 


Notă autor:

Sursa foto: pagina de Facebook Spital Clinic Județean de Urgență Bihor - Oradea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe