Newsflash
ACTUALITATE Știri

Statele Unite vor să elimine hepatita C până în 2030

de Magdalena Tănăsescu - oct. 19 2023
Statele Unite vor să elimine hepatita C până în 2030

Statele Unite ale Americii doresc să elimine hepatita C până în 2030, Casa Albă solicitând un buget de aproximativ 12,3 miliarde dolari în acest scop.

Declarația îi aparține lui Eli Corso-Phinney, commercial officer la Ambasada SUA în România, care a participat la masa rotundă ”Acționează acum pentru a avea impact: România fără hepatită C”, organizată de Ambasada SUA.

„SUA sunt implicate puternic în lupta împotriva hepatitelor virale, fiind un exemplu de urmat pentru alte țări. Implementarea Planului american de eliminare a hepatitelor virale subliniază strategiile și acțiunile necesare pentru a combate această amenințare la adresa sănătății publice...Scopul îl reprezintă eradicarea hepatitelor virale în SUA până în 2030. Prin intermediul Planului, Guvernul american intenționează să asigure acces echitabil la servicii preventive, îngrijire și tratament tuturor persoanelor afectate de hepatitele virale, indiferent de statutul lor socio-economic”, a afirmat Eli Corso-Phinney, citat de Hotnews.

Potrivit acestuia, companiile producătoare de medicamente fac eforturi deosebite pentru atingerea țelului de eradicare a hepatitelor virale la nivel global. În lume, la fiecare 40 de secunde, cineva își pierde viața din cauza hepatitei B sau C. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe