Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

2020, anul asistenților medicali și al moașelor

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 10 ianuarie 2020

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, asistentă medicală, părintele fondator al îngrijirilor de sănătate moderne.

Plecând de la rolul vital al asistenților medicali și al moașelor în furnizarea serviciilor de sănătate, boardul Organizației Mondiale a Sănătății le-a dedicat anul 2020.

Asistentele și moașele oferă o paletă largă de servicii de sănătate esențiale comunității. Demersul OMS dorește să aducă în atenție rolul important al acestora, nevoile lor și importanța unei mai bune valorificări a acestor profesioniști.

La nivel global există un deficit de lucrători sanitari, mai ales de asistenți medicali și moașe, resursele fiind deosebit de limitate în special în Asia de Sud-Est și în Africa. Potrivit OMS, lumea are nevoie de peste 18 milioane de lucrători sanitari suplimentari pentru a obține și susține acoperirea universală cu servicii de sănătate până în anul 2030. Jumătate dintre aceștia ar trebui să fie asistenți medicali și moașe. 

„Asistentele și moașele reprezintă coloana vertebrală a fiecărui sistem de sănătate. În 2020, solicităm tuturor țărilor să investească în asistente și în moașe, ca parte a devotamentului lor pentru sănătatea universalăˮ, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Etichete: OMS asistenti medicali Florence Nightingale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.