Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alexandru Rafila: În 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 15 noiembrie 2022, ora 17:55

În anii 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale „Ambulanţa”, scrie Agerpres.

rafila_ambulanta

„La nivel naţional a existat un acord-cadru care ar fi trebuit să se desfăşoare în intervalul 2018 - 2022, care prevedea achiziţia a maxim 4.000 de ambulanţe. Din păcate, acest acord-cadru nu s-a finalizat nici măcar acum, în 2022, cu achiziţia unor ambulanţe medicalizate pentru serviciile din toată ţara. În cursul anului 2020, în cursul anului 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă, iar acum, în 2022, am înţeles că procedura de achiziţie publică nu se mai poate încheia datorită modificărilor de preţ sau altor motive pe care eu nu le cunosc, pentru că de această achiziţie s-a ocupat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, şedinţele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic nu s-au mai desfăşurat de foarte multe luni.

„Nu mă reprezint pe mine, eu reprezint Ministerul Sănătăţii, care, la rândul lui, reprezintă interesele cetăţenilor care au nevoie de servicii medicale, repet medicale, de urgenţă, care sunt asigurate atât de serviciile de ambulanţă, cât şi de unităţile de primiri urgenţe, ambele aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii din punct de vedere administrativ. (...) Aş vrea să vă rog să vă adresaţi domnului preşedinte al acestei comisii, domnul secretar de stat Raed Arafat, dânsul trebuia să convoace aceste şedinţe care trebuiau să desfăşoare cu o frecvenţă bilunară”, a explicat ministrul.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România au fost invitaţi marţi la discuţii cu ministrul Sănătăţii, pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă serviciile publice de ambulanţă şi personalul.

Etichete: ministerul sanatatii acord-cadru Federatiei Sindicale „Ambulanta”

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC