Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ANT: Alți doi români au fost salvați prin intermediul transplantului

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 14 decembrie 2020, ora 10:27

Agenția Națională de Transplant a transmis sâmbăta aceasta un mesaj de recunoștință, după ce familia unei paciente aflate în moarte cerebrală a decis să ofere altor oameni o şansă la viaţă.

Alți doi români vor începe o nouă viață, precizează ANT, care mulțumește familiei donatoare și echipelor medicale care au efectuat intervenția, mai ales că „în această perioadă atât de dificilă, solidaritatea, puterea de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte”. 

sala de operatii

„Întreaga noastră recunoştinţă şi toate gândurile noastre de mulţumire se îndreaptă către familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, care a găsit puterea extraordinară de a oferi altor oameni o şansă la viaţă, de a dărui altor familii bucuria de a-i avea alături pe cei dragi de Sărbători”, a transmis Agenția Națională de Transplant (ANT) pe o cunoscută rețea de socializare.

A noua prelevare de organe din acest an la Spitalul Floreasca

Mobilizarea tuturor echipelor medicale este maximă şi se depun eforturi deosebite, în condiţiile impuse de pandemie, pentru ca un astfel de gest să nu fie irosit, amintesc reprezentanții ANT. Astfel, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) s-a realizat cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în aceste condiții extrem de dificile.

„Misiunea de a fi alături de familia îndurerată în acest moment deosebit de greu a fost iniţial pe umerii colectivului clinicii ATI a Spitalului Floreasca, Conf. Dr. Liliana Mirea - kdp, alături de coordonatorul de transplant – Dr. Rosana Turcu. Mulţumim echipei ATI a Spitalului Floreasca, formată în ani de zile cu multă migală de doamna Prof. Dr. Ioana Grinţescu, pentru munca depusă în această etapă esenţială a activităţii de transplant, un efort cuantificat în foarte multe vieţi salvate”, se arată în informarea publicată pe aceeași rețea de socializare.

Efortul lor a fost preluat de echipa de medici a Institutului Clinic Fundeni, formată din dr. Mihai Dobra și dr. Vlad Olaru, care a încheiat intervenţia de prelevare a rinichilor, potrivit ANT.

Astfel, doi pacienţi, de 39 de ani şi, respectiv de 52 de ani, au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate cu succes de echipele chirurgicale conduse de dr. Cătălin Baston şi dr. Costin Gîngu, alături de echipa ATI condusă de dr. Maria Iane şi nefrolog Dr. Cristina Bucşa.

„Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă”, au conchis reprezentanții ANT.

Etichete: Agentia Nationala de Transplant program national transplant transplant moarte cerebrală

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC