Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apel către cei care vor să se testeze: „Deplasarea pentru testare înseamnă un risc de a spori contagiozitatea”

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 17 martie 2020, ora 10:26

În clinicile și în spitalele din București și din țară au fost implementate mai multe măsuri de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2.

Sunt multe persoane care ar dori să efectueze testul pentru depistarea infectării cu coronavirus, însă este important ca oamenii să știe că recoltarea testului se poate face acasă, dacă solicită acest lucru, tocmai pentru a nu pune în pericol personalul medical din clinici și spitale.

evitare deplasare coronavirus contagios

În ultima perioadă, au apărut unele știri referitoare la clinicile private care efectuează teste pentru infectarea cu noul coronavirus, care cauzează boala COVID-19. Este esențial ca oamenii care doresc să se testeze să stea acasă, pentru că, dacă sunt purtători ai virusului, există riscul să îl transmită și altora, atrage atenția medicul Marinela Stănculete, de la clinica Intermedicas.

 „Vă rugăm să nu vă deplasați în clincile private pentru a face acest test, întruct, dacă sunteți purtător, fie și asimpotmatic, există riscul să transmiteți această boală celor din jur – de la personalul clinicilor respective, până la oamenii pe care îi întâlniți în drum spre clinică și înapoi acasă”, a atras atenția dr. Mela Stănculete, Concierge Doctor.

Aceasta subliniază că persoanele interesate trebuie să se adreseze Direcției de Sănătate Publică pentru a se testa acasă: „Solicitați telefonic clinicii să vă recolteze testul acasă, dacă acest lucru este posibil. Dacă nu, apelați Direcția de Sănătate Publică, serviciul Epidemiologie, pentru efectuarea testului acasă, și nu în cadrul  clinicilor private”.

În plus, medicul citat spune că testarea în clinicile private va fi utilă atunci când epidemia va avea o curbă descendentă și în momentul în care o masă critică de oameni va fi ieșit din pericol.

„În această perioadă, în România, deplasarea pentru testare în privat și nu numai, înseamnă un risc de a spori contagiozitatea”, a conchis dr. Mela Stănculete.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: marinela stanculete mela stanculete intermedicas coronavirus romania teste pentru depistarea coronavirusului teste de coronavirus testul de coronavirus test rapid test

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.