Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CMR: Vaccinarea falsă îți aduce sănătate fictivă și răspundere în fața legii

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 31 august 2021, ora 11:28

CMR solicită autorităţilor competente să verifice informaţiile legate de existenţa unor persoane care ar fi obţinut într-un mod fraudulos adeverinţe de vaccinare anti-COVID, fără a se vaccina în realitate, şi să ia măsurile legale care se impun.

Colegiul Medicilor din România ( CMR) a luat act cu îngrijorare de discuția publică referitoare la existența unor persoane, care ar fi obținut într-un mod fraudulos adeverințe de vaccinare împotriva noului coronavirus, fără a se vaccina în realitate.

vaccinare falsa

Potrivit unui comunicat, CMR condamnă orice fel de acțiune care poate pune în pericol sănătatea publică, sănătatea noastră a tuturor, inclusiv a persoanei care poate recurge la un astfel de gest.

„Colegiul Medicilor din România solicită autorităților competente să verifice cât mai rapid aceste informații și să ia măsurile legale care se impun, deoarece, în eventualitatea existenței unor încălcări ale legii, persoanele vinovate trebuie să răspundă mai ales în contextul în care vorbim despre lucruri care vizează sănătatea publică”, se arată în comunicat.

De asemenea, CMR consideră că activitățile din cadrul Campaniei Naționale de Vaccinare, precum și lupta împotriva pandemiei de COVID-19, nu pot fi în nici un caz asociate cu aceste situații punctuale.

”Noi, ca reprezentanți ai medicilor, susținem vaccinarea din perspectiva medicinei bazate pe dovezi științifice. Medicii au fost, sunt și vor fi un reper de moralitate, credibilitate și al luptei cu această pandemie și considerăm că trebuie identificate rapid situațiile de vaccinare fictivă, dacă ele există, și cercetate lucrurile, pentru ca acest fenomen extrem de periculos să poată fi stopat și, sub nici o formă, să nu se asocieze cu eforturile personalului medical atât în a vaccina populația țării, cât și în a gestiona eficient pandemia în România. Este foarte grav ca, în timp ce unii colegi medici, și nu numai, și-au dat viața în încercarea disperată de a lupta împotriva acestei pandemii, uneori cu mâinile goale, în momentul în care avem cel puțin o soluție prezentată la nivel internațional că poate contribui la stoparea acestei pandemii, să auzim de cazuri ale unor oameni ajunși în stare critică în terapie intensivă,  și care, deși apăreau că sunt vaccinați, în realitate nu fuseseră”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele CMR.

Biroul Executiv al CMR face un apel și către membrii săi, medicii României, ca în cazul în care primesc sau află de astfel de solicitări să se adreseze autorităților.

Etichete: CMR vaccinare impotriva COVID-19 adeverinte de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.