Newsflash
Știri

Defecțiune la instalația de oxigen de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești

de Florentina Ionescu - oct. 22 2021
Defecțiune la instalația de oxigen de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești

Ministerul Sănătății a anunțat că a avut loc o defecțiune la instalația de oxigen de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești.

Din primele informații, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care 80-90 de pacienți necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății (MS), transmisă redacției. Din primele informații, la unitatea sanitară există 2 decese, însă în prezent se analizează circumstanțele acestora. 

pacienti transferati
Foto: arhivă

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, arată sursa citată.

Tot în această dimineață, MS a oferit un update referitor la Spitalul Târgu Cărbunești, unde o stație de oxigen s-a defectat.

La nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen. Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

ISU MH - 3 ambulanțe SMURD

ISU HD - 1 autospecială pentru transport victime multiple

ISU DJ - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD

ISU VL - 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen. Misiunea este în desfășurare.

Știre în curs de actualizare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe