Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea anti-COVID va fi voluntară”

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 23 noiembrie 2020, ora 13:13

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România, medicul Valeriu Gheorghiţă de la SUUMC, a explicat recent că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie.

Într-o intervenție recentă la un post de televiziune, dr. Valeriu Gheorghiță a subliniat că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea împotriva COVID-19 să conducă la încheierea pandemiei. 

V-ar putea interesa și: Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 

dr valeriu gheorghita spitalul militar

„România face parte dintr-un demers european și reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate țările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentelor începe distribuția simultană în toate țările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Medicul de la SUUMC a explicat în aceeași intervenție la Digi 24 că în momentul de față strategia națională de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a fost finalizată.

„Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiță potrivit sursei citate. 

Despre Valeriu Gheorghiță 

Recent, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că dr. Valeriu Gheorghiță a fost desemnat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Acesta este locotenent colonel medic asistent universitar, medic primar, doctor în Științe Medicale, cu competenţă în Managementul serviciilor de sănătate și cu atestat în medicină de călătorie. Totodată, medicul Valeriu Gheorghiță este coordonator, la nivelul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), al politicii de utilizare a tratamentului cu antibiotice.

Sursa foto: www.facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

Etichete: Valeriu Gheorghiță campanie de vaccinare vaccinare anti covid-19 covid-19 vaccinare campanie vaccinare vaccinare Program Național de Vaccinare vaccin covid-19 vaccin coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.