Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Femeie de 67 de ani, operată de o tumoră cerebrală voluminoasă

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 6 august 2021, ora 11:42

O femeie de 67 de ani din Galaţi a fost operată de o tumoră cerebrală de aproximativ 5 centimetri, care i-a pus viaţa în pericol, au anunțat reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

intervenie Iasi
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași // Facebook

„A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, dr. Lucian Eva.

Potrivit medicului, meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni.

interventie Iasi 2

„Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienților noștrii controale periodice pentru a ține sub observație sănătatea și pentru a nu-și pune viața în pericol”, a adăugat dr. Lucian Eva.

Etichete: meningioame tumora cerebrala interventie chirurgicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.