Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Forumul comunității hepatitei B: Cercetătorii și pacienții s-au întâlnit la Paris

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 23 septembrie 2022, ora 16:06

Reuniunea HBV a avut loc, în perioada 18-22 septembrie, la Paris. Forumul comunitar a oferit cercetătorilor, medicilor și altor persoane cu hepatita B o oportunitate de a înțelege nevoile comunității de hepatită B.

Marinela Debu_Paris

„Forumul comunitar de anul acesta s-a concentrat pe Uniunea Europeană, unde există multe obstacole în ceea ce privește inegalitatea în domeniul sănătății, ceea ce duce la accesul inegal la depistarea și tratamentul hepatitei B, disparități de sănătate, stigmatizare și lipsa de prioritizare pentru eliminarea hepatitei B”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Hepatita, între stigmatizare și vindecare

În urma intervenției Marinelei Debu de la ELPA, Asociația Europeană a Pacienților de Ficat, organizatorii și partenerii au făcut apel la acces echitabil la îngrijire în Uniunea Europeană, astfel încât, vindecarea, să fie în beneficiul tuturor.

Marinela Debu_Paris2

Forumul comunitar a fost co-găzduit de Fundația Hepatita B și Coaliția Internațională pentru Eliminarea VHB (ICE-HBV).

„Noi credem cu adevărat în conceptul de nimic despre noi fără noi. Găsirea unui remediu funcțional pentru hepatita B va fi benefică numai dacă abordăm provocările structurale cu care se confruntă deja oamenii care trăiesc cu hepatită B”, a declarat președintele Fundației, Chari A. Cohen, DrPH, MPH.

Etichete: Fundatia Hepatita B hepatita B reuniunea HBV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC