Newsflash
Știri

[FOTO] Asistenții medicali generaliști din România au sărbătorit Ziua Iei

de Florentina Ionescu - iun. 27 2022
[FOTO] Asistenții medicali generaliști din România au sărbătorit Ziua Iei

Ziua Internaţională a Iei este marcată în fiecare an la 24 iunie, odată cu sărbătoarea creștină a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cea a Sânzienelor și Drăgaicei.

Cu această ocazie specială, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prin reprezentanții săi, a lansat o „provocare” pentru asistenții medicali generaliști. Provocarea a fost, de fapt, un concurs online organizat chiar vineri, 24 iunie. 

ziua iei asistenti medicali1

Participanții – adică asistenții și asistentele - erau îndemnați să comenteze la o postare cu o fotografie (realizată de ei/ele) în care să surprindă frumusețea portului tradițional românesc în același cadru cu elemente reprezentative ale profesiei de asistent medical generalist.

„Punem la bătaie și un PREMIU: o ie. Fotografia care va primi cele mai multe like-uri va fi câștigătoarea!”, au scris reprezentanții Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” pe o rețea socială.

ziua iei asistenti medicali2

Comentariile au început să apară, la scurt timp, sub forma unor fotografii în care asistentele purtau ia românească.

„Pentru că promovăm lucrurile sănătoase, promovăm tradiția, promovăm frumusețea portului național cu cel puțin la fel de multa mândrie pe cât promovăm în întreaga Europă Educația pentru Sănătate. Și pentru că ne plac provocarile, vă propunem ca astăzi să dați dovadă de creativitate, originalitate și spirit de inițiativă și să acceptați provocarea noastră: Intră pe pagina de Facebook a școlii și comentează astăzi la această postare cu o fotografie (realizată de tine) în care să surprinzi frumusețea portului tradițional românesc în același cadru cu elemente reprezentative ale profesiei de asistent medical generalist. Știm că poți! Știm că vrei! Punem la bătaie și un premiu: o ie. Fotografia care va primi cele mai multe like-uri va fi câștigătoarea. Ce zici, intri în cursă? Iubește tradiția, trăiește românește! PS: astăzi.... ia pe tine o ie!”, a scris prof. Sorina Negrei pe site-ul scoalacdavila.ro

ziua iei asistenti medicali3 

ziua iei asistenti medicali4 

ziua iei asistenti medicali5

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe