Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Gripa aviară identificată în Polonia

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 10 ianuarie 2020

Mai multe focare de gripă aviară au fost descoperite recent în cadrul unor ferme de curcani din estul Poloniei, potrivit Reuters.

Se estimează că peste 40.000 de păsări vor fi sacrificate, iar alte 350.000 de păsări aflate în apropierea focarelor infecțioase, pe o rază de trei kilometri, ar putea fi, de asemenea, contaminate, conform declarațiilor lui Andrzej Danielak, președintele Asociației poloneze a crescătorilor de păsări.

„Serviciile veterinare implementează procedurile de eradicare a virusului în această situațieˮ, au menționat autoritățile locale din Lubartowki, în cadrul unui comunicat de presă. EI au precizat că agentul patogen identificat este un subtip al virusului H5N8, care poate afecta și oamenii.

Conform datelor Eurostat, Polonia este cel mai mare producător de păsări din Europa, iar ultimul focar de gripă aviară de pe teritoriul acestei țări a fost identificat în anul 2017.

Etichete: gripa aviară Polonia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.