Newsflash
Știri

Gripa clinică, încă prezentă în acest sezon în România

de Florentina Ionescu - mai 26 2022
Gripa clinică, încă prezentă în acest sezon în România

INSP arată în cel mai recent raport de supraveghere că 235 de cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel naţional.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat astăzi că, în săptămâna 16 - 22 mai, au fost raportate 235 de cazuri de gripă clinică, faţă de 50 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie AGERPRES

simptome gripa

În acelaşi interval au fost raportate un caz de infecţie respiratorie acută severe (SARI), cu două mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 39.312, de 1,2 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (32.357) şi cu 6,4% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (36.933).

Până în prezent au fost înregistrate patru decese confirmate cu virus gripal.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe