Newsflash
Știri

Guvernul a aprobat sumele pentru acoperirea TVA în programul de control TB

de Dorina Novac - iul. 10 2020
Guvernul a aprobat sumele pentru acoperirea TVA în programul de control TB

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA din Programul ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sanatate privind controlul tuberculozei în România”.

Potrivit unui comunicat al MS, documentul prevede cadrul legal necesar pentru acoperirea de la bugetul de stat a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru bunurile şi serviciile achiziţionate în cadrul proiectului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, finanţat de către Fondul Global printr-un grant de tranziţie.

tuberculoza
Sursă imagine: Pixabay

 

Sursa citată precizează că suma estimată pentru acoperirea TVA este în valoare totală de 568.433 lei.

„Suma aprobată se va asigura de la bugetul de stat și va fi direcționată către achiziția de medicamente pentru tratamentul tuberculozei multidrogrezistente și respectiv pentru alte bunuri necesare pentru prevenirea și controlul tuberculozei în rândul populațiilor vulnerabile, între care menționăm utilizatorii de droguri”, se arată în comunicatul MS.

Ministerul Sănătății amintește că primește de la Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei peste 4,3 milioane de euro pentru implementarea mai multor măsuri care vizează controlul tuberculozei în România, dar și achiziția unei părți din medicamentele utilizate în tratamentul pacienților cu tuberculoză multidorg rezistentă (MDR).

Partenerii Ministerului Sănătății în cadrul acestui program sunt Organizația Mondială a Sănătății și Romanian Angel Appeal, din partea societății civile.

„Tuberculoza reprezintă o prioritate de sănătate publică pentru Ministerul Sănătății și Guvernul României. Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe naționale și de internaționale de combatere a acestei afecțiuni”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe