Newsflash
Știri

Inteligenţa artificială, mai aproape de radiologi

de Florentina Ionescu - ian. 21 2022
Inteligenţa artificială,  mai aproape de radiologi

Platforma medicală XVision a obţinut recent un milion de euro într-o nouă rundă de finanţare.

Vizual XVision copyBazată pe algoritmi de inteligenţă artificială (AI), XVision dezvoltă produse menite să-i sprijine pe medicii radiologi în analiza și interpretarea imaginilor medicale. Reprezentanţii săi au anunţat recent că au obţinut o nouă rundă de finanţare, de un milion de euro, cu aportul mai multor investitori din România și Polonia.

XVision economisește 25% din timpul de analiză a unei radiografii de torace și până la 30% din timpul de analiză a unui CT pulmonar.

„Această rundă de finanţare are o importanţă strategică
foarte mare pentru noi. Am ajuns într-un punct în care produsul și-a demonstrat utilitatea în practică, urmând ca în perioada viitoare să ne focusăm pe expansiunea globală”, a declarat Ștefan Iarca, cofondator și CEO, pentru Viaţa Medicală.

Vor fi aduși specialiști din zona de business development, AI, software development și imagistică, astfel încât platforma să fie folosită în viitorul apropiat în Europa de Vest, și apoi în SUA.

Feedbackul medicilor, extrem de important

În prezent, echipa XVision colaborează cu patru medici români de la Spitalul Judeţean din Timișoara, care contribuie la procesul de îmbunătăţire a algoritmilor de AI.

În plus, membrii echipei au o relaţie apropiată cu spitalele din România în care este instalat programul, dorind astfel să obţină feedback constant de la medici, atât în ceea ce privește acurateţea softului, cât și funcţionalităţile dezvoltate: „Am încercat să avem sesiuni regulate de feedback cu medicii, integrând o bună parte din el. Feedbackul general este unul pozitiv, medicii apreciind modul în care inteligenţa artificială îi ajută în analiza radiografiilor de torace și a examenelor CT pulmonare”, a menţionat Ștefan Iarca.

În momentul de faţă, XVision este implementat în peste 40 de spitale publice și clinici private din ţara noastră: „România este piaţa în care am început dezvoltarea și ne-am dorit încă de la început ca prin intermediul acestui software să aducem inteligenţa artificială mai aproape de medicii radiologi de aici”. Platforma este folosit în multe orașe din România: București, Timișoara, Sibiu, Arad, Iași, Suceava, Constanţa, Cluj, Oradea.

Citiți și: XVision, ajutor digital pentru medicii radiologi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe