Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ioana Mihăilă: Ministerul Sănătății a bugetat 40.000 de doze de vaccin anti-HPV în 2021

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 4 mai 2021, ora 11:51

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a mărturisit recent în cadrul unei dezbateri publice că obiectivul de a eradica cancerul de col uterin la noi în țară poate fi atins.

Ioana Mihăilă a participat joia trecută la o dezbatere cu privire la imunizarea anti- HPV (Human Papiloma Virus). În acest an, spune ea, ministerul a bugetat 40.000 de doze de vaccin anti-HPV, dar obiectivul de a eradica cancerul de col uterin va fi atins și datorită sprijinului pe care țara noastră îl va primi prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). 

ioana mihaila dezbatere hpv cancer de col uterin

„Am introdus în PNRR întărirea capacității medicilor de familie în procesul de prevenție: pentru recoltarea testului Babeș Papanicolau și testul care diagnostichează infectia cu HPV. Screeningul e bine sa fie făcut la nivel de asistență primară, de aceea dotarea regională cu aparatură, astfel încât diagnosticarea să se facă în timp util și eficient, este esențială. Și tot prin PNRR am introdus o importantă componentă de digitalizare, astfel încât rezultatele să se afișeze mai ușor”, a explicat ministrul Ioana Mihăilă pe o cunoscută rețea de socializare.

Totodată, ministrul Sănătății a spus că a solicitat Comisiei de oncologie din Minister să extindă testarea pe grupele de vârstă „pentru a ne plăti datoria față de fetele mai mari, nu doar grupa 11-14 ani”.

De asemenea, Ioana Mihăilă a întrebat Comisia Europeană în ce măsură s-ar putea face o achiziție centralizată la fel ca cea împotriva COVID-19. 

„Anul acesta fiica mea va fi vaccinata anti-HPV, are 13 ani și așteaptă cu nerăbdare, iar la școala ei îndemn mamele să aibă curaj să își vaccineze fetițele și băieții”, a conchis ministrul Sănătății. 

Etichete: Ioana Mihăilă ministrul Sănătății ministrul sanatatii cancer de col cancer de col uterin vaccinare HPV vaccinul anti-HPV test HPV vaccin impotriva hpv hpv vaccin anti hpv

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.