Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Laureat al Premiului Nobel, prezent la Cluj

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 19 august 2022

UMF „Iuliu Haţieganu” a găzduit săptămâna trecută simpozionul „Keynote Speakers in Hematology”. Evenimentul a fost prilejuit de vizita profesorului Aaron Ciechanover, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

UMF CLUJ 1Medic, biochimist și profesor emerit al Technion - Israel Institute of Technology din Haifa, Aaron Ciechanover s-a întâlnit cu echipa Centrului de Cercetare pentru Medicină Avansată MedFUTURE. Alături de aceasta, el derulează un proiect de cercetare exploratorie axat pe sistemul ubiquitin-proteazom (UPS). În cadrul său, echipa de cercetare investighează noi mecanisme celulare de supresare tumorală din cadrul sistemului ubiquitin-proteazom, ce ar putea fi folosite în viitor în scop terapeutic.

Profesorul Ciechanover, care este și directorul proiectului, este primul cercetător care a descoperit rolul proteinei KPC1, ce stă la baza cercetării româno-israeliene, cu potenţiale implicaţii clinice majore. Pe lângă rolul supresor tumoral, proiectul investighează și implicaţiile sistemului imun asupra tumorilor maligne, cu impact în imunoterapia modernă.

Etichete: premiul nobel UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca Aaron Ciechanover

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.