Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS demarează din această lună vaccinarea gratuită împotriva HPV

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 9 ianuarie 2020, ora 10:33

Ministerul Sănătății a anunțat că, împreună cu OMS, a fost realizat un calendar comun pentru vaccinarea HPV în România. Primul pas începe în luna ianuarie.

Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti HPV, iar primele 20.000 de doze au fost distribuite direcțiilor de sănătate publică, împreună cu un ghid de informare, potrivit comunicatului.

Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de patru ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare.

vaccin campanie anti hpv ministerul sanatatii

MS mai preciza în luna decembrie a anului trecut că această campanie de vaccinare este precedată și de o campanie de susținere a medicilor și farmaciștilor în transmiterea informațiilor clare și corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin.

Vaccinarea gratuită se face începând cu luna ianuarie în cabinetele medicilor de familie, la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, care au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat medicilor acest lucru.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: hpv vaccinare vacc antiHPV campanie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.