Newsflash
Știri

MS: măsuri pentru tratarea pacienților cu COVID-19 la ATI

de Florentina Ionescu - mar. 16 2021
MS: măsuri pentru tratarea pacienților cu COVID-19 la ATI

Ministerul Sănătății a anunțat că se vor lua măsuri pentru creșterea capacităților de tratare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2 în secțiile de terapie intensivă.

Ministerul Sănătății (MS) a organizat ieri, 15 martie, două videoconferințe cu managerii spitalelor din București și Ilfov, respectiv de la nivel județean. 

masuri ati coronavirus ministerul sanatatii

În cadrul conferințelor s-au analizat măsuri privind creșterea capacităților de tratare a pacienților COVID-19 în secțiile de terapie intensivă.

La videoconferințe au participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică București, medici epidemiologi și medici de terapie intensivă.

În urma discuțiilor, s-a decis ca 47 de paturi ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie intensivă neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară destinate pacienților cu COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare din București, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

De asemenea, Ministerul Sănătății a subliniat necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare și a solicitat managerilor de spitale să identifice, în colaborare cu direcțiile de sănătate publică, toate soluțiile pentru avizarea, în regim de urgență, a noi circuite în spitale în vederea creșterii capacității de tratare a pacienților COVID-19 aflați în stare gravă.

Totodată, s-a discutat despre posibilitatea de evaluare a pacienților COVID-19 și în alte spitale față de cele desemnate în prezent, astfel încât să scadă presiunea existentă pe unitățile sanitare din prima linie.

O altă măsură discutată a fost legată de posibilitatea redistribuirii personalului medical și suplimentarea acestuia în secțiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal.

În cursul zilei de astăzi vor fi reluate discuțiile privind numărul de paturi de terapie intensivă și terapie intermediară la nivelul spitalelor județene.

MS atrage atenția că, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, alături de vaccinare, este nevoie în continuare de respectarea regulilor de distanțare fizică, de igienă, purtarea măștii în spații publice, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

„Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele cu simptome să se adreseze de urgență medicului de familie sau autorităților medicale pentru testare și luare în evidență și să evite automedicația, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secțiile de terapie intensivă”, se precizează în același comunicat.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe