Newsflash
Știri

O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19

de Dorina Novac - sept. 28 2020
O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19

O asistentă de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” din Botoşani a murit după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit Agerpres, cadrul medical în vârstă de 57 de ani era internat, de aproape două săptămâni, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, decedând pe fondul complicaţiilor generate de infecţia cu SARS-CoV-2.

asistenta depistata pozitiv
Sursă imagine: Pixabay

 

Aceasta suferea de obezitate morbidă, nefiind transferabilă la o clinică din Bucureşti.

„Un pios omagiu și veșnică recunoștință aducem colegei noastre decedată ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, asistentă medicală șefă, 57 de ani, Secția de Pediatrie a Spitalul Județean de Urgenta «Mavromati» Botoșani, membră Solidaritatea Sanitară. Sincere condoleanțe și odihnească-se în pace!”, transmite Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Solidaritatea Sanitară informează că acesta este al patrulea deces înregistrat în rândul cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, Botoșani: trei asistente medicale și un medic.

„Numărul deceselor din rândul salariaților din sectorul de activitate sănătate a ajuns la 34 la care se adaugă încă trei cadre medicale din sectorul asistență socială”, precizează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe