Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste o tonă de dezinfectant, produs de UMF Cluj-Napoca

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 23 aprilie 2020, ora 12:00

Peste o tonă de dezinfectant a fost produs până acum în laboratoarele Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și distribuit către spitale.

Conform rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, peste o tonă de dezinfectant a fost produs  în laboratorul Facultății de Farmacie.

UMF Cluj-Napoca dezinfectant

De asemenea, peste 3.500 de testări COVID-19 au fost realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și de specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.

„UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca continuă lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Suntem în continuare pe baricade și până în acest moment, ne-am implicat cu toate forțele pentru sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile”, a scris pe pagina sa de Facebook prof. dr. Anca Buzoianu.

UMF Cluj-Napoca

Totodată, potrivit acesteia, peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca, iar studenții voluntari oferă sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul platformei Medici Pentru Tine.

dezinfectant

„Avem în continuare nevoie de ajutorul comunității clujene pentru prepararea de dezinfectanți și facem din nou un apel către cei care pot dona alcool etilic. (...) Muncim cu dăruire, determinare și speranța că vom depăși aceste momente de grea încercare. Rămânem solidari și vom continua să investim toate resursele pe care le avem pentru a putea clădi împreună un viitor mai sigur”, a conchis rectorul UMF Cluj-Napoca.

Sursă imagine: Facebook

Etichete: dezinfectanti testari COVID-19 UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.