Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Cătălina Poiană: Asistentul medical este indispensabil

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 12 mai 2021, ora 18:59

Pentru a marca Ziua Internațională a Asistentului Medical (celebrată anual la 12 mai), președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București a transmis un mesaj în care subliniază că un sistem sanitar, pentru a fi perfect funcțional, trebuie să aibă un număr suficient de asistenți medicali.

Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București ( CMMB), a transmis un mesaj astăzi, de Ziua Internațională a Asistentului Medical. 

mesajul cmmb ziua asistentului

„Asistentul medical este parte a echipei medicale. Medici și Asistenți, mereu am fost, suntem și vom fi împreună.

Pacientul are nevoie de medic, dar cu siguranță are nevoie și de îngrijirea asistentului medical. Ca și medicul, asistentul medical are un rol fundamental în realizarea actului medical.

Nu trebuie uitat că semnificația cuvântului echipă este dată și de legătura ce există între asistentul medical și medic. De la rolul asistentului medical într-o sală de operație, atunci când deciziile se iau într-o fracțiune de secundă, la rolul asistentului medical într-un cabinet, și oriunde asistentul medical își desfășoară profesia... acesta este indispensabil.

Pe lângă alte cerințe pe care le știm cu toții, ca un sistem sanitar să fie perfect funcțional acesta trebuie să aibă ca o constantă și un număr suficient de asistenți medicali.

Nu mai departe de acum câteva zile am fost parte din organizarea unui eveniment care a arătat forța unei echipe și anume Maratonul Vaccinării - Ediția București. Am văzut un eveniment la care partea medicală a lucrat în regim de voluntariat, dar a lucrat ca o echipă.

Dumneavoastră, asistenții medicali din București ați fost acolo într-un număr foarte mare, ați dat dovadă de solidaritate și implicare.

Mulți când vorbesc de sistemul medical vorbesc de resurse. Iar acestora le spun că prima resursă pe care trebuie să o ia în calcul este cea umană. Când vorbim de sănătate vorbim în primul rând de medici și de asistenți medicali.

Poți cumpăra paturi, poți cumpăra stații de oxigen, dar pentru medici și asistenți îți trebuie oameni implicați, oameni care se formează în timp.

Împreună suntem o echipă, împreună facem să funcționeze sistemul medical bucureștean și românesc!

Vă mulțumesc și vă doresc sănătate și să lucrați într-un mediu corect, profesionist, funcțional, astfel încât să oferiți cea mai bună îngrijire pacienților dumneavoastră!”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

Etichete: prof. dr. catalina poiana catalina poiana CMMB presedinte cmmb ziua asistentilor medicali rol asistenti medicali asistenti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.