Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Provocările medicilor de familie în vaccinarea anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 29 ianuarie 2021

Problemele apărute la platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 afectează și activitatea medicilor de familie din România.

platforma vaccinarePrintre problemele semnalate de medicii de familie s-ar regăsi, de exemplu, inadvertenţele la diagnosticele pacienţilor, importul listelor de pacienţi ș.a., a arătat, săptămâna aceasta, dr. Sandra Alexiu, președinte Asociaţia Medicilor de Familie București-Ilfov (AMF-B), într-un interviu online.

Dacă toţi angajatorii au putut să importe listele cu salariaţii din grupele speciale, medicii de familie nu au putut să le importe pe cele cu pacienţii cronici.

„La un moment dat, platforma anunţa că se poate face un import de fișier astfel încât să includem toţi pacienţii noștri cu boli cronice. Dar în prezent, acest lucru nu este posibil la unele conturi de medici. Mă refer la cele care au fost create ulterior, fără semnătură electronică”, a explicat medicul amintit.

Potrivit acesteia, platforma încă face confuzie între medic de familie – cabinet medical, entitate juridică – și medic de familie persoană fizică. Acest lucru limitează numărul de pacienţi care pot fi înscriși pentru vaccinare.

Președintele AMF-B a subliniat că, în acest moment, ţara noastră are foarte puţine centre de vaccinare și doze disponibile, „așa încât s-a ajuns cu programarea pentru cea de-a doua doză până în aprilie”.

Din acest motiv, pacienţii de pe listele medicilor de familie nu beneficiază de vaccinare, în contextul în care „medicul de familie poate programa pacienţii peste 65 de ani și pacienţii cu boli cronice, dar nu poate să-i programeze pe cei care sunt în celelalte grupe speciale, unde programările se fac de angajatori”.

Etichete: platforma vaccinare vaccin anti-COVID Dr. Sandra Alexiu vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.