Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rezidențiat 2019, peste 8.000 de candidați înscriși

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU luni, 2 decembrie 2019, ora 16:00

Pe 8 decembrie are loc examenul de rezidențiat. Conform datelor Ministerului Sănătății 8.876 de absolvenți candidează pentru locurile și posturile scoase la concurs.

Concursul de va organiza în șase centre universitare (București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara), iar anul acesta metodologia concursului va fi la fel ca cea de anul trecut, conform Ministrului Sănătății, Victor Costache, prezent în cadul videoconferinței organizate joi 28 noiembrie în vederea verificării stadiului pregătirilor pentru concursul de Rezidențiat:

„Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar ne dorim ca toți absolvenții care reușesc să treacă de pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși, în condițiile în care resursa umană este deficitară. Vom găsi soluții pentru acești tineri.”

Au fost scoase la concurs un număr de 4.710 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire: 3.960 pentru domeniul medicină, 398 pentru medicină dentară, 256 pentru farmacie și 96 pentru ministerele cu rețea sanitară proprie, MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Etichete: examen de rezidentiat Victor Costache posturi concurs

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.