Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România va primi peste 3,3 milioane de doze anti-COVID în aprilie

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 30 martie 2021, ora 17:39

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunţat că România va primi peste 3,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID în luna aprilie şi peste 5 milioane de doze în lunile mai şi iunie.

Andrei Baciu a precizat, marți, într-o conferință de presă, că România va primi peste 3,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID în luna aprilie.

vaccin aprilie

„Pentru luna aprilie, pentru BioNTech-Pfizer nu s-a schimbat nimic faţă de data trecută, deci 511.290 de doze pentru fiecare săptămână din luna aprilie, puţin mai mult pentru ultima, cu un total de 2.046.330 de doze pentru luna aprilie. Pentru Moderna, 249.600 de doze, în două tranşe, venind în săptămâna a doua şi în săptămâna a patra. Pentru AstraZeneca, vorbim de un total de 879.990 de doze”, a precizat acesta.

El a mai subliniat că suplimentar sunt şi dozele de la Johnson&Johnson, care vor sosi în săptămâna a treia din luna aprilie.

„Avem şi dozele de la Johnson&Johnson, care vor sosi în săptămâna a treia din luna aprilie, când sosesc aproximativ 60.000 de doze, şi în ultima săptămână din aprilie vor sosi 103.200 de doze. Astfel, pentru luna aprilie avem un total de 3.339.120 de doze. Practic, se adună cele 160.000 de doze de la Johnson&Johnson față de datele pe care le aveam săptămâna trecută, iar pentru următoarele luni, pentru mai-iunie, avem în momentul de față un estimat de peste 5 milioane de doze”, a explicat Andrei Baciu.

Etichete: vaccin anti-COVID astrazeneca doze de vaccin BioNTech-Pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.