Newsflash
Știri

S-a lansat Pagini Mov, o platformă cu servicii medicale pentru copiii cu dizabilități

de Dorina Novac - oct. 1 2020
S-a lansat Pagini Mov, o platformă cu servicii medicale pentru copiii cu dizabilități

Asociația Unu și Unu lansează proiectul Pagini Mov, un motor de căutare a furnizorilor de servicii medicale și de recuperare pentru copiii cu deficiențe și dizabilități.

Pagini Mov este un motor de căutare online de încredere, pe care sunt listate peste o mie de centre medicale, de recuperare și terapeuți independenți, care tratează copii cu deficiențe sau dizabilități, anunță un comunicat de presă.

Acesta își propune să vină în întâmpinarea nevoii părinților de a identifica cele mai potrivite locuri unde își pot duce copiii pentru recuperare motorie sau cognitivă în perioada copilăriei (0-18 ani).

pagini mov

„Pagini Mov s-a născut din nevoia părinților de a face tot ce este posibil pentru recuperarea copiilor lor cu deficiențe sau dizabilități: copii prematuri, dismaturi, cu APGAR mic la naștere, copii cu malformații sau sindroame congenitale, copii cu turburări din spectrul autist, copii cu întârzieri în dezvoltare, copii cu afecțiuni neurologice și copii care necesită tratament pe termen lung, etc.”, se arată în comunicat.

Pagini Mov este o bază de date de peste 1.000 centre medicale și de recuperare private sau de stat, la nivel național, organizate pe județe și localități, oferind servicii în clinici sau la domiciliu, decontate sau nu de către stat și care pot fi alese după vârsta copilului pentru care oferă servicii. 

Părinții sunt invitați să scrie recenzii care să vină în ajutorul altor părinți, iar centrele și terapeuții independenți (acreditate/acreditați) pot trimite solicitări de listare a ofertei lor pe platformă.

„Scopul platformei Pagini Mov este de a veni în ajutor părințiilor implicați și dedicați recuperării puilor lor, pentru a le susține lupta de recuperare medicală și visul de a avea un copil fericit și sănătos. (...) Review-urile părinților vor fi utile în alegerea unui centru de recuperare, sau a unui medic/terapeut, promovând astfel servicii de calitate în folosul copiilor”, a declarat Corina Croitoru, membru fondator și președinte Asociația Unu și Unu.

Încă de la înființare, în 2013, Asociației Unu și Unu sprijină recuperarea copiilor născuți prematur sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere.

Sursa citată precizează că, din lipsa unui Registru Național de urmărire a copiilor cu deficiențe, fiecare familie este responsabilă de recuperarea copilului cu probleme la naștere. Părinții au nevoie să fie ghidați în procesul de alegere a centrelor de recuperare, să consulte opinia altor specialiști și a altor părinți aflați în situație similară cu a lor.

Pagini Mov este un proiect la care au contribuit studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București în stagiile de practică aferente anilor de studiu 2018-2019 și 2019-2020, desfășurate în cadrul Asociației Unu și Unu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe