Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SCJU Arad efectuează electroencefalograme pentru pacienții minori

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 5 decembrie 2022, ora 12:57

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad informează părinții că în această unittate pot fi efectuate electroencefalograme pentru pacienții pediatrici.

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad efectuează, începând din 29 noiembrie a.c., examinări de tip - electroencefalogramă ( EEG) pentru pacienții minori.

Investigațiile se efectuează la recomandarea medicilor specialiști în neurologie și psihiatrie pediatrică respectiv a medicilor din cadrul Compartimentului Neurologie și Psihiatrie Pediatrică și din cabinetul de specialitate din Ambulatoriul SCJU Arad – medic coordonator dr. Adriana Bran, medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică, potrivit anunțului făcut pe pagina oficială a unității. 

electroencefalogramă (EEG) la SCJU Arad

Acest tip de examinare este extrem de utilă în depistarea unor posibile afecțiuni cerebrale deoarece oferă medicului informațiile necesare despre activitatea electrică a creierului pacientului.

Electroencefalograma, posibilă de astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, este foarte importantă atât pentru diagnosticarea cât și pentru stabilirea tratamentului adecvat în cazul copiilor cu epilepsie, sindroame convulsive de diferite etiologii, convulsii febrile, suferințe cerebrale difuze. Electroencefalograma poate fi efectuată la orice categorie de vârstă, fiind o metodă de examinare non-invazivă”, a precizat dr. Diana Trifa, medic specialist neurologie pediatrică și medic primar psihiatrie pediatrică. 

Electroencefalograma se efectuează atât pentru pacienții spitalizați, cât și în cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, cu  trimitere de la medicul specialist.

Începând cu primăvara anului viitor, acest tip de examinare se va efectua și pentru pacienții adulți, pe bază de trimitere de la medicul neurolog.

Etichete: SCJU Arad spitalul de urgenta arad electroencefalograma EEG Neurologie pediatrică Psihiatrie pediatrică Neurologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC