Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie pentru construcția unei noi clinici de psihiatrie pediatrică în Spitalul „Obregia”

de Florentina Ionescu - dec. 12 2023
Campanie pentru construcția unei noi clinici de psihiatrie pediatrică în Spitalul „Obregia”

ASSMB și Fundația Filantropică Metropolis dau startul unei campanii pentru construcția unei noi clinici de psihiatrie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București.

Secția Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Obregia, administrat de Primăria Municipiului București, prin ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), este o clinică universitară de referință pentru România. Aici sunt oferite servicii specializate de cel mai înalt nivel, pentru copiii și adolescenții din București, dar și din Ilfov și celelalte județe limitrofe, se arată pe pagina de Facebook a ASSMB. Campania inițiată se intitulează „Împreună strigăm AJUTOR!”. 

Numărul de internări a crescut constant în ultimii ani, iar în prezent peste 5.000 de copii și adolescenți au nevoie anual de internare. Spațiul actual, construit în perioada interbelică, a devenit insuficient și nu mai asigură condiții optime de îngrijire și tratament, precizează inițiatorii campaniei. 

Scopul campaniei „Împreună strigăm AJUTOR!” este construirea unei noi clădiri, luminoase și moderne, pentru miile de copii și adolescenți care poartă o luptă nevăzută, tăcută și nemiloasă, cu tulburările mintale. 

Expertiza medicală și eforturile neobosite ale specialiștilor de la Secția de Psihiatrie Pediatrică a spitalului, dublate de o abordare umană și îngrijire atentă pentru fiecare pacient, merită generozitatea și încrederea fiecăruia dintre noi, precizează inițiatorii: 

„Ne dorim ca noua clinică, cu o suprafață de 3.000 mp (subsol, parter și trei etaje), să devină un simbol al grijii, compasiunii și speranței pentru fiecare pacient. Acest proiect reprezintă un apel la acțiune pentru fiecare dintre noi. Inițiativa #SpitalePubliceDinBaniPrivați a Fundației Metropolis ne reamintește puterea solidarității și a implicării civice. Fiecare contribuție, mare sau mică, este un pas către demontarea prejudecăților și a stigmatului asociat afecțiunilor psihiatrice, spre o societate mai deschisă și mai empatică. Împreună, construim mai mult decât o Clinică. Construim speranță, vindecare și un viitor mai bun pentru sănătatea mintală a copiilor noștri!”. 

Imaginile campaniei pot fi văzute aici

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe