Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SNMF: Medicul de familie, rol esențial în managementul pacientului cu diabet zaharat

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 16 noiembrie 2020, ora 12:46

SNMF a anunțat demararea unui program online amplu de formare medicală continuă care să pregătească medicul de familie în abordarea integrată și optimă a diabetului zaharat și a complicațiilor asociate.

Potrivit unui comunicat de presă, Societatea Națională de Medicina Familiei ( SNMF) din România a transmis un mesaj de sprijin în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, marcată în data de 14 noiembrie, către cei aproape două milioane de români care trăiesc cu diabet zaharat în România.

medic de familie diabet
Sursă imagine: Pixabay

„Rolul medicului de familie este esențial pentru un management corect al diabetului zaharat, noi fiind cei care prin recomandările noastre sprijinim și îndrumăm pacienții cu diabet zaharat pentru a avea o viață mai bună” a declarat dr. Dina Mergeani, președintele SNMF.

Sursa citată precizează că potrivit statisticilor, 1 din 10 adulți din România are diabet zaharat de tip 2 , în timp ce 20% din cazurile de diabet zaharat tip 2 din România nu au fost diagnosticate și prezintă un risc mai mare de complicații (cardiovasculare, renale, oftalmologice).

„Anul acesta SNMF, prin Grupul de Lucru Diabet, Nutriție Boli Metabolice, a demarat un amplu program online de formare medicală continuă la care se pot înscrie medicii de familie care vor să aprofundeze tematica diabetului zaharat așa cum recomandă ghidurile internaționale: în cadrul unui continuum cardio-reno-metabolic” a spus dr. Dacina Toma, coordonator al Grupului de Lucru Diabet, Nutrițe, Boli Metabolice din cadrul SNMF.

SNMF își propune astfel să asigure celor peste 11.000 de medici de familie platforma necesară de formare și comunicare care să îi ajute pe aceștia să poată să își duce nobila misiune la îndeplinire, în acord cu nevoile pacienților cu diabet zaharat din România.

„Suntem alături de pacienții cu diabet zaharat din România și familiile acestora, iar investiția în pregătirea noastră continuă este menită să asigure că pacienții români primesc cele mai bune recomandări medicale, cu o abordare personalizată, pentru a preveni și trata această boală și complicațiile asociate la un nivel înalt de expertiză profesională!”, a transmis SNMF.

Etichete: snmf medici de familie diabet zaharat ziua mondiala a diabetului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.