Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Militar din Timișoara are un sistem modular pentru COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 22 iulie 2020, ora 10:53

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara și-a început activitatea.

Acest sistem medical modular de izolare și tratament (SMMIT) din Timișoara funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din localitate, se arată într-un comunicat remis redacției.

spital militar timisoara2

Secția și-a început activitatea medicală ieri, 21 iulie. Aici urmează să fie tratate cazurile cu formă ușoară sau medie de infecție cu coronavirusul SARS-COV-2, cel care cauzează COVID-19.

„La acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurării suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament”, se precizează în comunicatul de presă.

Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.

Personalul medical care își desfășoara activitatea în această secție externă este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioada de șase luni pentru sprijin epidemiologic.

Sursa foto: www.facebook.com/SpitalulMilitarTimisoara

Etichete: Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament COVID-19 timisoara spitalul dr victor popescu spitalul militar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC